Historie van de boerderij

De Start
1896

In 1896 is de boerderij gekocht door onze overgrootvader Willem, van een erfgename van een jonkheer, op ons erf staat een Vlaamse schuur die dateert van omstreeks 1780. Op kaasboerderij Mathijssen wordt al sinds 1978 kaas gemaakt. Natuurlijk speelt onze ervaring hierbinnen een grote rol en zijn we dankbaar dat we dit werk mogen doen als een transparant en innoverend bedrijf, met een assortiment aan smakelijke kazen.

Continuïteit
2012

Dierenwelzijn en continuïteit is de leidraad voor de melkveehouderij die sinds mei 2012 in gebruik is genomen door 215 prachtige koeien. Deze eten mais gewonnen binnen een straal van 5 Km rondom de boerderij, hooi en gras, alles uiteraard puur natuur.

Sinds 2001 wordt met de veestapel de hoogst haalbare gezondheidsstatus nagestreefd in samenwerking met de gezondheidsdienst voor dieren. De koeien worden in de moderne melkcarrousel twee maal daags (’s ochtends en ’s avonds) gemolken.

Rijpingskamers

Op Kaasboerderij Mathijssen krijgen de kazen nog de tijd om in alle rust te rijpen. Dit gebeurt op onbehandelde houten planken in de rijpingskamer. Mede hierdoor krijgt de klant een mooie kaas op smaak in handen op de leeftijd zoals hij die wenst, want over smaak valt niet te twisten...

(foto door Margreth Snels)

De Kaasboerderij

(foto door Margreth Snels)

Direct onze eigen 6000 liter melk van eigen kudde verwerken tot uiteenlopende soorten kazen. In de professionele kaasmakerij wordt de pure melk dagelijks met uiterste zorg verwerkt tot kaas en tot Rauw melkse Boerenroomboter.

Door optimale hygiënemaatregelen al het goede wat melk te bieden heeft in de kaas en de boter. Hierdoor zijn de producten van Kaasboerderij Mathijssen extra lekker en gezond.